Rapportages binnen ActiveCampaign

Hoe presteert een e-mail die je hebt verzonden in een automatisering en/of campagne. Kijk je er wel eens naar? In deze tip laat ik je de mogelijkheden zien van rapportages. In het kader van Meten is Weten.
ActiveCampaign rapportage

Waar vind ik de rapportages?

Er zijn binnen ActiveCampaign een aantal plekken waar je kunt zien hoe je e-mail heeft gepresteerd. De rapportage van de e-mail.
Er zijn 3 plekken waar je de rapportages kunt bekijken;

  1. In een automatisering;
  2. In een campagne;
  3. In het rapportage scherm.

Rapportage in een automatisering

In een automatisering verstuur je uiteraard e-mails. Achter elke e-mail staat de optie “View Reports“, of in het Nederlands “Toon Rapporten“.

Als je daar op klikt kom je automatisch in het rapportage onderdeel van ActiveCampaign. Persoonlijk vind ik dit makkelijk als ik slechts de informatie over één e-mail wil inzien.

Rapportage in een campagne

In een campagne krijg je na het versturen van de campagne, in het overzicht aan de rechterzijde de optie “View Report“, of in het Nederlands “Toon Rapport“.

Ook hier geldt als je daar op klikt ga je naar het rapportage onderdeel van ActiveCampaign maar je ziet dan gelijk de specifieke informatie van de geselecteerde campagne.

Het rapportage onderdeel

Om gelijk naar het rapportage onderdeel te gaan ga je naar de linker zijbalk en klik je op het icoontje “Rapporten” wat een grafiek voorstelt.

In dit onderdeel heb je afhankelijk van jouw account van ActiveCampaign (LITE, PLUS etc) de verschillende opties. In dit voorbeeld zie je de opties van een PLUS account. Deze zijn uitgebreider dan in een LITE account.
In onderstaande video zal ik je de verschillen laten zien.

Met deze video heb je weer een onderdeel van ActiveCampaign onder de aandacht gekregen.

Mocht je vragen hebben, laat het gerust weten onderaan deze tip.

Delen mag altijd, gebruik dan een van de buttons hieronder.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Laatste artikelen

ActiveCampaign en nieuwe functies

Soms loop je zomaar tegen een geweldig functie aan. Een mooie verrassing van ActiveCampaign. Een waarschuwing ontvangen dat je op het punt staat een andere automatisering op te starten door het toevoegen van een tag. Dit soort simpele dingen maakt het leven in ActiveCampaign land nog beter.

Lees verder »

ActiveCampaign automatisering; houd het simpel

Hoe complexer hoe beter? Nee zelfs niet voor een procesmanager als ik. Juist de eenvoud maakt het simpel en overzichtelijk. Waarom dan van die hele onoverzichtelijke automatiseringen? Van die gedrochten waar je na maanden zelf ook niets meer van snapt.
KISS (Keep It Simple, Stupid) is hier mijn advies.

Lees verder »

Rapportages binnen ActiveCampaign

Hoe presteert een e-mail die je hebt verzonden in een automatisering en/of campagne.
Kijk je er wel eens naar? In deze tip laat ik je de mogelijkheden zien van rapportages. In het kader van Meten is Weten.

Lees verder »

Volg op Facebook

Schrijf je onderstaand in voor de wekelijkse ActiveCampaign Maandag Tip