Rapportages binnen ActiveCampaign | Winst met ActiveCampaign

Rapportages binnen ActiveCampaign

Hoe presteert een e-mail die je hebt verzonden in een automatisering en/of campagne. Kijk je er wel eens naar? In deze tip laat ik je de mogelijkheden zien van rapportages. In het kader van Meten is Weten.
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Waar vind ik de rapportages?

  Er zijn binnen ActiveCampaign een aantal plekken waar je kunt zien hoe je e-mail heeft gepresteerd. De rapportage van de e-mail.
  Er zijn 3 plekken waar je de rapportages kunt bekijken;

  1. In een automatisering;
  2. In een campagne;
  3. In het rapportage scherm.

  Rapportage in een automatisering

  In een automatisering verstuur je uiteraard e-mails. Achter elke e-mail staat de optie “View Reports“, of in het Nederlands “Toon Rapporten“.

  Als je daar op klikt kom je automatisch in het rapportage onderdeel van ActiveCampaign. Persoonlijk vind ik dit makkelijk als ik slechts de informatie over één e-mail wil inzien.

  Rapportage in een campagne

  In een campagne krijg je na het versturen van de campagne, in het overzicht aan de rechterzijde de optie “View Report“, of in het Nederlands “Toon Rapport“.

  Ook hier geldt als je daar op klikt ga je naar het rapportage onderdeel van ActiveCampaign maar je ziet dan gelijk de specifieke informatie van de geselecteerde campagne.

  Het rapportage onderdeel

  Om gelijk naar het rapportage onderdeel te gaan ga je naar de linker zijbalk en klik je op het icoontje “Rapporten” wat een grafiek voorstelt.

  In dit onderdeel heb je afhankelijk van jouw account van ActiveCampaign (LITE, PLUS etc) de verschillende opties. In dit voorbeeld zie je de opties van een PLUS account. Deze zijn uitgebreider dan in een LITE account.
  In onderstaande video zal ik je de verschillen laten zien.

  Met deze video heb je weer een onderdeel van ActiveCampaign onder de aandacht gekregen.

  Mocht je vragen hebben, laat het gerust weten onderaan deze tip.

  Reageer op dit artikel

  avatar
    Subscribe  
  Abonneren op

  Ja, ik wil ook de wekelijkse Maandag ActiveCampaign Tip ontvangen