ActiveCampaign contactinformatie

ActiveCampaign houdt alles bij over de acties van een contact. Maar soms een beetje verstopt.
In dit artikel lees je waar je alles kunt vinden over de inschrijvingen op een lijst.

ActiveCampaign contactpersoon informatie

Onlangs kreeg ik een vraag van een klant inzake AVG over het bijhouden van contactgegevens, zoals het moment dat contacten zich inschrijven en het IP-adres dat ze daarbij gebruiken.

Waar in andere autoresponders deze informatie leesbaarder en makkelijker te vinden is, lijkt ActiveCampaign het een beetje moeilijker te maken. Je kunt er echter zeker van zijn dat de informatie aanwezig is.

Als je naar een contactpersoon in ActiveCampaign gaat, zie je een gedeelte met de tags die een contactpersoon heeft, in welke lijsten het contact is ingeschreven en in welke automatisering het contact zit.

activecampaign tagoverzicht
activecampaign tagoverzicht

Klik op de betreffende lijst en je ziet een venster met de datum en het tijdstip waarop de contactpersoon zich heeft aangemeld, de huidige status, de bron van hun inschrijving en indien mogelijk het IP-adres waarmee ze zich hebben aangemeld.  

Ik gaf aan “indien mogelijk”, want als de contactpersoon binnenkomt via een API-verbinding (formulier) van bijvoorbeeld Thrive Leads, Bloom of ClickFunnels, zul je het IP-adres niet zien. Je zult dan een dummy-waarde zoals 127.0.0.1 zien.

ActiveCampaign lijstgegevens

In dit overzicht wordt ook een geschiedenis van de status bijgehouden, indien het contact zich heeft afgemeld, het e-mailadres is geweigerd (bounce) of als ze handmatig uit een lijst zijn verwijderd door een gebruiker in ActiveCampaign.
Bovendien kun je ook het keuzemenu (dropdown) naast ‘status’ gebruiken om de status van een contact handmatig te wijzigen.

ActiveCampaign abonneegegevens

Mogelijke waarden zijn hier:

Onbevestigd – het contact heeft zich aangemeld, maar heeft de bevestigingsmail van de dubbele opt-in niet bevestigd.

Ingeschreven – ingeschreven op de lijst.

Uitgeschreven – afgemeld van de lijst.

Gebounced – er is een e-mail gestuurd (via een campagne of vanuit een automatisering) en ActiveCampaign heeft een zachte of harde bounce gedetecteerd.

Dit is handig wanneer een contact zich per ongeluk afmeldt en opnieuw aan de lijst wil worden toegevoegd.

Ik heb ook een aantal keren gezien dat een contact mogelijk een ‘bounced’ status heeft gekregen en je de status moet terugzetten naar een ‘ingeschreven’ status.

Ik hoop dat deze tip weer een beetje meer inzicht geeft in het werken met ActiveCampaign.

Als je ideeën hebt voor andere tips, laat dan een reactie hieronder achter.

Als je moeite hebt om echt de kracht van ActiveCampaign in jouw bedrijf te gebruiken, kijk dan naar de gratis ActiveCampaign basistraining. Binnenkort komt er ook een hele uitgebreide training.

Delen mag altijd, gebruik dan een van de buttons hieronder.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Laatste artikelen

Wachtwoord aanpassen

Wachtwoorden. Een soort haat liefde verhouding is dat voor de gemiddelde ondernemer. Een moeilijk te raden wachtwoord wat ook nog aan allerlei eisen moet voldoen. Lastig…. Maar aan de andere kant een makkelijk te raden wachtwoord kan anderen zomaar toegang geven tot jouw klanten… Tijd voor een serieuze blik naar jouw wachtwoorden.

Lees verder »

ActiveCampaign en nieuwe functies

Soms loop je zomaar tegen een geweldig functie aan. Een mooie verrassing van ActiveCampaign. Een waarschuwing ontvangen dat je op het punt staat een andere automatisering op te starten door het toevoegen van een tag. Dit soort simpele dingen maakt het leven in ActiveCampaign land nog beter.

Lees verder »

ActiveCampaign automatisering; houd het simpel

Hoe complexer hoe beter? Nee zelfs niet voor een procesmanager als ik. Juist de eenvoud maakt het simpel en overzichtelijk. Waarom dan van die hele onoverzichtelijke automatiseringen? Van die gedrochten waar je na maanden zelf ook niets meer van snapt.
KISS (Keep It Simple, Stupid) is hier mijn advies.

Lees verder »

Volg op Facebook

Schrijf je onderstaand in voor de wekelijkse ActiveCampaign Maandag Tip